Saturday 28 February 2015

Eigen reis Cuba

Hey allemaal!

Cuba  was een onwijs mooi land met suuuuuper lieve mensen. Ik zat in het groepje van Frouke met Jasper, Merle, Jord, Douwe, Eva, Hannah en Sija. We zijn de eerste nacht in Havana gebleven bij een ontzettend leuk hostel/casa particular. ’s Avonds hebben we voor ongeveer 40 à 80 cent de man gegeten, pizzaatje en wat te drinken. Het was echt ontzettend leuk dat we voor zo weinig geld konden eten. We hebben toen met 9 man geslapen voor maar 75 euro!

De volgende dag hebben we eerst wat gegeten, broodjes met banaan en honing, en daarna zijn een paar mensen naar Chinatown gegaan. Ik ben samen met Jord en Jasper in het hostel gebleven waar we een beetje met die mensen hebben gepraat (ze konden een beetje Engels), was best wel leuk om te horen hoe dat leven in een communistische staat is!

De volgende dag zijn we met een oude taxi naar Vinales gebracht, achteraf was dit de duurste taxirit die we hebben gehad maar toch was het redelijk goedkoop, 120 euro! Vinales was super mooi, we zijn er maar één nachtje gebleven en de volgende dag hebben we paardgereden, het was mijn eerste keer op een paard maar wat was het gaaf!

Het uitzicht was prachtig en de dingen waar we naartoe gingen zeker ook, een tabaksplantage waar we het proces van sigaren maken hebben gehoord en gezien, een koffieplantage en een hele mooie grot. We kwamen ook nog langs een meer maar dat was niet heel erg indrukwekkend. We hebben onderweg een Pina Collada gedronken (zonder rum) die ontzettend lekker was! Die dag zijn we na het paardrijden naar La Palma gelift wat onwijs gaaf was, we werden door een soort tot bus omgebouwde vrachtwagen afgedropt in de middle of nowhere en vanaf daar hadden we in no time een lift naar La Palma, achterop een truck volgeladen met hout. Onderweg hebben we voor 40 peso nacionales (ongeveer 1,80 euro) een complete tros bananen gekocht. Die tros was zoooo groot, er zaten sowieso meer dan 100 bananen aan! In La Palma werden we naar een hostel gebracht helemaal op de rand van de stad, het hostel was best mooi maar er was verder niet veel te doen dus de volgende dag zijn we naar Pinar del Rio gelift.

In Pinar del Rio zijn we twee dagen geweest en we hebben een baseballwedstrijd en een drankfabriek gezien. Best wel leuk. Na Pinar del Rio zijn we weer naar Havana gegaan met een taxi voor maar liefst 9 euro totaal en vanaf Havana zijn we weer doorgereisd naar een stranddorpje, we zaten op een soort vakantiepark wat best luxe was. Het was jammer genoeg flink rot weer (geen zon en harde wind) dus het strand was wel leuk maar we konden niet zwemmen.

De volgende dag zijn we weer naar Havana gegaan waar we een super luxe hostel kregen en daar zijn we de volgende twee dagen gebleven, we hebben in Havana vooral veel rondgelopen en lekker vakantie gevierd dus dat was ook wel lekker.

De laatste dag hebben we nog wat rondgelopen en zijn we met twee cabrio’s naar de boot gebracht.

Leuke feitjes: we moesten voor 180 euro de man rondkomen, een pizza was ongeveer 30 tot 40 cent en een broodje hamburger kostte ongeveer 1,20 euro. We hebben 8 dagen door Cuba gereis en zijn vooral naar het westen geweest.

Het was ontzettend leuk!

Liefs, Marijn

No comments:

Post a Comment