Friday 19 December 2014

keukendienst en zwemmen



Gisteren had ik keukendienst, vroeg opstaan want je moet de tafel dekken en brood, ham en kaas snijden. 

Na het ontbijt en de afwas (we hebben geen vaatwasser hier aan boord) zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we besproken wat we die dag gingen doen, uiteindelijk hebben we besloten om ’s middags mac and cheese te maken, om 4 uur bitterballen en ’s avonds de gebruikelijke broodmaaltijd met een soepje, groentesoep dit keer. 

De pasta was ontzettend makkelijk om te maken dus er was wat tijd over om te chillen op het dek, verder te gaan met schoolwerk etc. 

Nadat we ’s middags weer hadden afgewassen besloten we dat we toch geen zin hadden in bitterballen want de pasta was al best hartig. Koekjes dus! Veel deeg eten, de luxe van een stuk chocolade tussendoor eten en gewoon heerlijke koekjes maken, we hebben heel wat meer dan 100 koekjes gemaakt, voor iedereen sowieso twee, erg leuk om te doen. ’s Avonds groentesoep met ballen en nadat we de keuken hadden schoongemaakt lekker naar bed want je word er toch redelijk moe van, al die borden en pannen die door de keuken vliegen. 



Vandaag had ik schooldag en een wiskundetoets, tijdens de toets hoorden we ineens dat alle zeilen naar beneden gingen, varen op de motor dachten we. Iets veel beters is gebeurd! We mochten zwemmen in de oceaan! 

Gelukkig kregen we vrij om lekker te zwemmen want wie maakt dit nou mee! Zwemmen midden in de oceaan, waar er 5,5 km water onder je is en nog veel verder in alle richtingen! Het was echt heel erg gaaf en een hele mooie ervaring.


Waarschijnlijk is de volgende blog tijdens de scheepsovername! 

Tot dan! Marijn

No comments:

Post a Comment