Sunday 18 January 2015

Vanaf Curaçao 11-1-2015

 Hey guys!

Dit is weer een blogje na een lange lange tijd, de sailmail was kapot dus daarom kon ik geen blogjes en dat soort dingen sturen…

Hier een verslag vanaf Curaçao ongeveer. In Curaçao zijn we naar Willemstad geweest waar we een vrije dag hadden (deze werd wel half ingekort omdat we best wel lang bij de douane moesten wachten). Veel mensen hebben toen een hangmat gekocht en ’s avonds hingen er dus heeeel veel hangmatten op het achterdek, ontzettend leuk al die felgekleurde hangmatten.

Eén van de volgende dagen zijn we weer naar Willemstad geweest, dit keer voor iets culturelere dingen. We zijn naar een museum geweest over de slavernij en wat een gruweldaden hebben die Nederlanders uit de gouden eeuw gedaan zeg. Die dag hebben we ook nog een beetje vrij gehad en door de stad gelopen. ’s Avonds hebben we kerst gevierd wat ontzettend gezellig was, iedereen was netjes aangekleed en er is zelfs gebruik gemaakt van het strijkijzer voor de eerste keer deze reis! We hebben lekker gegeten en de leraren serveerden en hebben afgewassen.

Twee dagen daarna zijn we richting Aruba gegaan waar we een vrije middag hebben gehad en op oudejaarsdag de eerste volledig vrije dag hebben gehad, de vrije dagen waren zoals altijd ontzettend gezellig en we hebben veel van de stad gezien. Om een uur of 1 begon het vuurwerk, enorme ratelmatten met klappen die in Nederland op zichzelf al verboden zouden zijn. ’s Avonds begon de echte pret, veel mensen hebben zich weer netjes aangekleed (ik ook) en we hebben allerlei lekkere hapjes gegeten en toen het twaalf uur was hebben we naar het ontzettend mooie vuurwerk gekeken en een erg chille nieuwjaarsduik gedaan. (de foto is van het eten met oud & nieuw)

De volgende dag wou ik met Maddie naar een sportschool gaan maar ja, alles was natuurlijk dicht omdat het nieuwjaarsdag was.

Na Aruba zijn we naar de San Blas gegaan waar we met de Duitse SaS boot hebben gebarbecued en een klein feestje hebben gehad. We lagen voor anker bij een eilandje met een primitief dorpje er op, we zijn ook naar een prachtig eilandje geweest waar we ’s avonds een kampvuur hadden en ’s nachts hebben geslapen in onze hangmatten. (de foto is van de golven naar San Blas, harde wind en hoge golven)

Nu liggen we weer bij dat eilandje met het primitieve dorpje en vandaag hebben we grote schoonmaak gehad. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen updaten met het leven hier en tot de volgende keer!

Marijn

 Foto: Bijna aan land op San Blas

Foto's van San Blas:



No comments:

Post a Comment